Pui cu dovleac si vinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui, impartit in 10-12 bucati
  • 1 ceapa alba si 1 ceapa rosie mare
  • 2 ardei grasi
  • 400 g rosii
  • 1 dovlecel
  • 1 vinata mica
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 l vin alb; sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata si se taie ceapa alba cu bulete. Se curata rondele ceapa rosie. Se spala, se curata si se taie ardeii in jumatati egale, apoi se indeparteaza toate nervurile albe din interior si se taie fisii subtiri. Rosiile se oparesc tipm de citeva secunde, apoi se decojesc, se taie sferturi dovlecelul si vinata. Se peincalzeste cuptorul la semnul 175 grade C. Se spala bine bucatile de pui, se usuca pe un servetel, apoi se freaca fiecare bucata cu sare si piper. Se incing 2 linguri de ulei intr-o tava mare de copt si se frige puiul pe taote partile . Se adauga legumele. Se curata usturoiul si se unge tava cu el. Se asezoneaza cu sare si piper si se stropeste cu restul de ulei. Se ciace la cuptor 45 min, aduagind vinul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise