Pui cu dovleac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • doua pulpe de pui
  • un piept de pui
  • 500 g miez de dovleac
  • 2 linguri cu ulei
  • 50 gr unt
  • optional: cativa catei de usturoi
  • un praf pudra de ardei iute,
  • 1/2 lingurita cu cardamon,
  • 1/2 lingurita cu coriandru,
  • 1/2 lingurita cu rozmarin,
  • 1/2 lingurita cu nucsoara,
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Carnea se spala, foarte bine, in apa rece.

Se sterge cu un servet uscat si curat, se unge cu ulei si se asaza intr-un vas termorezistent (sau orice vas potrivit pentru cuptor)

Se adauga usturoiul feliat si se condimenteaza apoi uniform cu sare si piper dupa gust, pudra de ardei iute, rozmarin, coriandru si cardamon.

Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi potrivite. Se stropeste cu unt topi si se condimenteaza cu nucsoara, sare si piper dupa gust, dupa care se asaza in vas, alaturi de carnea de pui.

Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se pune in cuptorul incins in prealabil. Dupa 15-20 de minte se inlatura folia si se continua coacerea pana ce carnea se rumeneste usor.

Se serveste cald! Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise