Pui cu fasole verde si smintina

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1/2 kg. de rosii
  • 1 kg. de fasole verde
  • 100 ml de ulei
  • 50 ml de vin alb
  • piper
  • sare
  • patrunjel
  • o lingurita de faina
  • 100 gr. smintina

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert in apa ce clocoteste. Separat, se taie carnea in bucati, se aureste pe ambele fete in grasime. In aceeasi grasime se caleste ceapa, si optional se pun si 2-3 catei de usturoi. In continuare, se pun in acest vas fasolea fiarta, apoi carnea prajita, verdeata, rosii si restul de fasole. Deasupra se lasa felii de rosii si se toarna supa de carne limpede sau apa calda, cit sa cuprinda toata compozitia. Se da vasul la cuptor si se lasa sa fiarba incet. Dupa 30 de minute, se toarna faina dezlegata cu apa rece si se mai lasa 5 minute.

La masa se serveste fasolea cu carne, adaugind smintina proaspata si patrunjel verde

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise