Pui cu fenicul

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pui mai mici,
  • 2 bulbi de fenicul (se gasesc la supermarket),
  • 2 cepe,
  • 1 lingura pasta de tomate,
  • 1 galbenus,
  • 1 lingura smantana (sau frisca nebatuta),
  • 50 g masline negre,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Taiati fiecare pui in doua, iar bulbii de fenicul taiati-i mai intai felii groase de 5 mm si pe urma bastonase. Curatati ceapa si taiati-o fideluta.

Incingeti uleiul intr-o tigaie de teflon si rumeniti in el jumatatile de pui, dupa care adaugati ceapa si lasati-o sa se prajeasca pana ce devine aurie.

Adaugati feniculul, sare si piper si turnati deasupra pasta de tomate diluata in 5 linguri cu apa. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba 20 de minute, la foc mic.

Cand carnea este patrunsa, incorporati maslinele si lasati-le si pe ele circa 5 minute - impreuna cu carnea si feniculul - pe foc.

Separat, amestecati smantana cu galbenusul. Scoateti jumatatile de pui pe un platou, incorporati smantana in sosul cu fenicul, ceapa si masline si turnati-le peste carne. Serviti-o fierbinte.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise