Pui cu Gogosar si Masline

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr. de piept de pui spalat, sters si taiat in fasii
  • 4 gogosari curatati de seminte si spalati
  • 100 gr. de ciuperci proaspete curatate si spalate
  • 200 gr. de pasta de rosii
  • o mandarina curatata si desfacuta in felii
  • o ceapa curatata si spalata
  • 100 gr. de masline fara samburi
  • 4 catei de usturoi curatati si spalati
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 150 ml de vin alb sec
  • o lingura de mustar
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • o foaie de dafin
  • 10 boabe de piper
  • apa

Mod de preparare

Condimentam bucatile de pui cu sare si cu piper macinat.

Taiem ciupercile in sferturi.

Pregatim aragazul si o cratita mica in care vom fierbe ciupercile. Punem apa in cratita. Adaugam sare si apoi ciupercile. Lasam sa fiarba, iar apoi le scurgem.

Pregatim o tigaie inalta in care punem uleiul. Cand uleiul s-a incalzit adaugam bucatile de piept de pui si le lasam la prajit pana cand devin aurii.

Tocam marunt ceapa. Taiem fin usturoiul. Taiem gogosarii in fasii.

Cand pieptul de pui a devenit auriu, il scoatem din tigaie si-l punem intr-o tava pentru cuptor.

Asezam tigaia impreuna cu uleiul ramas de la pui inapoi pe aragaz. Adaugam ceapa si usturoiul si calim timp de 2 minute.

Punem feliile de gogosar, ciupercile fierte si scurse, maslinele, pasta de rosii, feliile de mandarina si 100 ml de apa. Amestecam si lasam totul sa fiarba.

Incalzim cuptorul.

Amestecam vinul cu mustarul si rasturnam amestecul obtinut peste bucatile de piept de pui din tava. Adaugam in tava foaia de dafin si boabele de piper.

Cand legumele din tigaie au devenit moi, inchidem aragazul.Rasturnam legumele fierte peste puiul din tava si amestecam.

Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru 20 de minute.

Scoatem din cuptor si servim.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise