PUI CU GUTUI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Eu cand pregatesc folosesc un pui mijlociu sau 3-4 pulpe de pui
  • 1 kg gutui
  • ulei
  • unt
  • 2-3 lingurite zahar
  • 2 linguri smantana
  • o lingurita faina
  • sare

Mod de preparare

Bucatile de pui se spala,se zvanta si se rumenesc usor (nu se ard)pe ambele parti in ulei fierbinte si se sareaza.Gutuile se spala,se sterg bine de puf si se taie in doua si se scoate casuta cu seminte.Se taie apoi fiecre bucata in felii de grosimea unui deget.Se aseaza in cratita impreuna cu carnea.

Separat intr-un vas se pune zaharul umezit cu apa.Se arde pana se coloreaza in brun-auriu,se stinge cu un paharel de apa.Se toarna peste mancare,se adauga si bucatica de unt si se lasa sa fiarba 10-15 min.Nu se amesteca ci doar se scutura cratita usor.Smantana se bate cu faina si se toarna in cratita si se da vasul la cuptorul preincalzit in prealabil pentru cca 20-25 de minute.se serveste calda.

De exemplu mama mea rumenea putin si bucatile de gutui.Eu le folosesc in starea lor naturala.

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise