Pui cu gutui

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O mancarica delicioasa si plina de arome pe care nu o pregatesc decat toamna, atunci cand apar gutuile.
  • - 4 aripioare de pui;
  • - 4 pulpe superioare de pui;
  • - 4 gutui;
  • - 100 ml ulei;
  • - sare;
  • - piper;
  • - 150 g zahar;
  • - 300 ml apa.

Mod de preparare

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza.

2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge, adaugam feliile de gutui pe rand si le rumenim.

Se scot intr-un vas termorezistent.

3. In uleiul ramas rumenim si bucatele de pui si le asezam peste gutui.

4. Se adauga sare si putin piper.

5. Separat se caramelizeaza zaharul avand grija sa nu il ardem. Oprim focul il lasam putin sa se racoreasa, iar apoi adaugam apa. Se da drumul iar la foc pana se topeste tot zaharul caramelizat.

6. Se adauga peste pui si gutui si se introduce la cuptor pentru 1 ora.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise