PUI CU IARBA GRASA

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg iarba grasa
  • 1 kg dovlecei cu floare, taiati bucati
  • 1 pui taiat bucati
  • 2 cartofi, taiati in patru
  • 2-3 rosii proaspete, tocate marunt
  • 1 ceapa mare, tocate marunt
  • 1/2 cesti vin rosu
  • 1 ceasca ulei de masline
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare

Se calesc bucatile de pui si ceapa in uleiul de masline pina se rumenesc usor pe toate partile. Se adauga vinul, doua cesti de apa, se acopera cratita si se fierbe ianbusit 35 min. Se aduga cartofii si putina pa (daca e nevoie) si se mai firbe 15 min (cu cratita acoperita). Se aduga dovleceii, iarba grasa, rosiile , sarea, piperul si se scutura usor cratita pentru a se amesteca ingredintele cu piper. Se firebe inabusit 25-30 min pina se obtine un sos gros. Mincarea se serveste calda sau rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise