Pui cu lamaie si sos de usturoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati piept de pui
  • sare si piper
  • 200 gr. ciuperci
  • 1 lg ulei
  • 1 lamaie
  • 1 cana fasole verde
  • 2-3 linguri de faina
  • cateva linguri de lapte
  • 3-5 catei de usturoi

Mod de preparare

Spalati, taiati (daca este nevoie) si condimentati carnea de pui.

Intr-o tigaie cu ulei incins prajiti puiul alaturi de ciuperci.

Intre timp, razuiti coaja de pe lamaie si puneti-o deoparte.

Lamaia taiata felii si fasolea se adauga impreuna cu putina apa peste pui si se lasa sa se patrunda bine.

Intr-o alta tigaie, usturoiul taiat marunt se caleste in putin ulei. Se adauga peste el faina si apoi laptele, amestecand incet.

Se scoate puiul pe o farfurie, se toarna peste el sosul si se orneaza cu coaja rasa de lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise