PUI CU LAMAIE SI TAIETEI LATI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui,
  • 2 piepti de pui(Cu os),
  • 5-7 linguri ulei de masline,
  • 2 lamai,
  • 8-12 catei de usturoi(necuratati),
  • 1 ramurica de rozmarin,
  • 1,25dl.supa de carne(poate fi si din cubulet),
  • 1,25dl.vin alb sec,
  • 400g.taietei lati,
  • 1 manunchi de rucola,
  • 60g.unt ,
  • 1/2 manunchi de busuioc,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Carnea sarata si piperata se frige in ulei.Una din lamaii se spala si se taie bucati, se amesteca cu usturoiul (necuratat) si rozmarinul tocat si se pune peste carne .Se frig impreuna.

2.Sucul de la a doua lamaie se amesteca cu supa si vinul si se toarna peste carne, se acopera vasul si,pe foc moderat, se fierb timp de 25 minute.

3.Taieteii lati se fierb in apa sarata timp de 10 minute,se scurg,se clatesc cu apa rece,se amesteca cu rucola,se sareaza si se pipereaza.

4.Carnea se scote din sos si se pastreaza la cald.Sosul se lasa sa dea in clocot, se adauga untul taiat bucatele ,se amesteca mereu pana untul se topeste si se incorporeaza in sos.

5.Carnea se aranjeaza pe un platou , se stropeste cu sos si se serveste cu garnitura de taietei lati si rucola.Desigur, un vin alb sec poate acompania acest preparat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise