Pui cu lapte de cocos.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 250g.carne de pui, fiarta,
  • 1 galbenus de ou,
  • 6 fire de busuioc,
  • sucul de la 1/2 lamaie,
  • 2 rosii,
  • 500ml. supa de pui,
  • 250ml. lapte de cocos(nu dulce),
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 lingurita piper rosu,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • nuca de cocos , rasa;

Mod de preparare

1.Se mixeaza carnea de pui sau se da prin masina de tocat carne,apoi se adauga galbenusul de ou,frunzele de busuioc, tocate(se lasa cateva frunze pentru ornat).Se sareaza si se pipereaza .

2.Din amestecul de mai sus ,se fac chiftelute.Se fierb pe aburi, 10 minute.

3.Intr-o cratita, se amesteca sucul de lamaie,supa de pui, laptele de cocos,rosiile fara pielite si taiate cubulete,cateii de usturoi zdrobiti,boabele de piper rosu , zdrobite si sare.Se lasa sa fiarba , la foc moderat,10 minute.

4.Se repartizeaza chiftelutele pe 4 farfurii.Se acopera cu sos, peste care se presara nuca de cocos si busuioc.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise