PUI CU LEGUME

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de carne de pui - eu am folosit pulpe de pui - ardei
  • rosii
  • ceapa
  • usturoi
  • mirodenii (sare
  • piper
  • boia
  • foi de dafin)
  • putin ulei
  • si apa. Si niste patrunjel tocat fin

Mod de preparare

Se curata legumele si se toaca marunt.

Se pune intr-o cratita putin ulei la incins si se calesc in el ceapa cu morcovul.

Intre timp se toaca si ardeiul in bucatele potrivite.

Ardeiul se pune si el peste ceapa si morcovul aproape caliti.

Se amesteca in cratita:

Apoi se pun deasupra legumelor bucatile de carne de pui:

Se potriveste de sare, se pune piper si musai si paprika (boia de ardei- dulce am pus eu-)

Se completeaza cu apa pana se acopera toata carnea:ntre timp se decojesc rosiile si se toaca in cubulete si apoi se pun peste carne.

Se spumeaza carnea si adaugam 3 foi de dafin.

Se da cratita la cuptor, pana scade lichidul. Pana nu se incalzeste prea tare in bucatarie se pregateste si ustoroiul. Mie imi place sa il toc finut cu cutitul, dar se poate folosi si presa de usturoi.Cand e aproape gata, se pune usturoiul peste pui.

Noi am mancat puiul cu piure de cartofi, dar merge foarte bine cu mamaliguta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise