Pui cu legume in punga magica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pui-1,2 kg
  • -3-4 morcovi mari
  • -1-2 cepe mijlocii
  • -3 cartofi mari
  • -5-6 catei usturoi
  • -2 ardei iuti
  • -5-6 linguri ulei masline
  • -condimente pui
  • -sare, piper dupa gust
  • -o punga magica
  • -susan (optional)

Mod de preparare

Spalam puiul cu apa rece si il portionam in 4 sau 8 bucati, dupa preferinta.

Lasam bucatile de carne sa se scurga de apa apoi ne ocupam de legume.

Curatam si spalam legumele, apoi le taiem in bucati mari.Ceapa o vom taia in doua, iar usturoiul il lasam intreg.

Intr-un vas vom pune puiul taiat si toate legumele pe care le amestecam cu condimente, sarea si uleiul de masline.

Daca vom folosi condimentele de la punga magica trebuie sa tinem cont ca ele contin suficienta sare. Eu am folosit condimentele de la punga magica, dar am mai adaugat coriandru macinat, pudra de usturoi, piper alb si 2-3 linguri de susan. Le amestecam toate bine si le lasam 10-15 minute, dupa care le punem in punga magica unsa cu putin ulei de masline, adaugand si zeama obtinuta, care e plina de arome.

Legam punga la gura si o punem intr-un vas (in cazul meu vas yena), pe care il dam la cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200 grade timp de 50 minute, 1 ora, depinde de cuptor. Eu de obicei nu intep punga inainte de a o da la cuptor ci dupa 20-25 de minute;scoatem vasul dupa 25 de minute si intepam punga din loc in loc cu o scobitoare.

Dupa o ora scoatem vasul si cu ajutorul unui cutit taiem punga pe lungime pentru a se rumeni putin.Eu nu am rumenit deloc pentru ca deja era rumenit asa ca am servit imediat. Se poate servi cu muraturi asortate si salata. Eu am avut muraturi si salata de rucola cu rodii.

A iesit foarte gustos si aromat datorita condimentelor folosite si semintelor de susan. Este usor de gatit si se poate servi fie cald fie rece, ca cina sau pranz.

Pofta buna!

Specific: Iordania

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise