Pui cu legume,la cuptor(specific arab)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pui
  • -450 g vinete
  • -200 g fasole verde
  • -500 g dovlecei
  • -300 g morcov
  • -300 g cartofi
  • -100 g ceapa
  • -1 ardei iute(se poate si fara)
  • -6 catei de usturoi
  • -4 rosii
  • -sare(dupa gust)
  • -condimente(piper,ienibahar,cardamom,cury,cimbru)pudra(dupa gust)
  • -cca 4 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Toate legumele(in afara de rosii),se taie bucatele;ceapa se taie marunt;la fel si usturoiul.Se amesteca totul cu sare si condimente,dupa gust;eu pun cca 1,5 lingurita de sare;piper pun 1/4 lingurita;ienibahar tot 1/4 lingurita;cardamom tot atit;cury pun 1 lingurita,iar cimbru cca 1/2 lingurita.Dupa ce totul se amesteca bine,se pune intr-o tava.Se fac niste(am recitit,acum ,reteta si am vazut ca e incompleta;nu stiu ce s-a intimplat;cind am scris-o, era completa),gaurele(cu mina),in care se pun bucatile de pui.Puiul se da cu sare si piper,apoi se stropeste cu uleiul de masline.Se acopera cu rosiile,taiate rondele.

Se acopera tava cu folie,se da la cuptorul fierbinte;se lasa in cuptor,la foc mediu cca 1,5-2 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise