Pui cu legume la cuptor

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare familist,cu patru pulpite,
  • 2 rosii,
  • 1 gogosar verde si unu rosu,
  • 2 cepe,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 5-6 cartofi,
  • 1 lingurita tarhon,
  • 1 lingurita oregano,
  • 1 lingurita curry,
  • sare dupa gust,
  • 50 ml.ulei,
  • 1 cana bere (300 ml.).

Mod de preparare

Se spala puiul si se freaca cu putina sare si condimente,apoi il umplem cu legume taiate marunt si il asezam intr-o tava.

Asezam legume pe langa el,il stropim cu bere,cu ulei,din nou cu condimente, asezam capacul si il dam la cuptor.Cand incepe sa se rumeneasca, ridicam capacul si luam cu lingura ulei din tava si stropim puiul.

Repetam stropirea de cateva ori si cand puiul s-a rumenit, oprim focul. Sa aveti pofta dragilor!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise