Pui cu mazãre în sos de Brandy

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui tãiat în bucãti
  • 50 gr. bacon
  • 50 gr. cârnat (choriço)
  • 3 linguri pastã de tomate
  • cartofii tãiati cubulete gros
  • mazãre congelatã
  • 1 pãhãrel mic de Brandy
  • mentã tocatã
  • 3 cãtei de usturoi tocati
  • pãtrunjel
  • ulei de mãsline
  • piper
  • sare
  • ouã
  • smântânã pt. gãtit optional

Mod de preparare

1)Carnea de pui, baconul si cârnatul feliat se prãjesc în foate putin ulei de mãsline. Oricum va iesi multã grãsime din pui,cam 1-2 linguri de ulei este suficient.Se stinge cu Brandy.

2)Se adaugã cartofi si se condimenteazã.

Pune pasta de toamte, mazãrea si la urmã apã cãldutã cât vã place.

Portughezilor le place scãzutã, dar nouã ne place mai multã zeamã.

3)Se lasã sã fiarbã. Când este aproape gata se sparg ouãle, mai lasã putin si se ia de pe foc.

Eu am pus mentã proaspãtã si ia dat un gust foarte bun, dacã vã place puteti servi cu zeamã de lãmâie.

Poftã bunã!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise