Pui cu mere in sos de miere si mustar

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri pesmet fin
  • condimente pentru pui (sau cardamom, piper, sare, nucsoara, boia dulce)
  • 1 cana supa de pui
  • patrunjel proaspat
  • ulei de masline
  • pentru sos:
  • 1/2 cana cidru (sau suc de mere)
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura miere
  • 1/4 cana suc lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • garnitura: orez

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in bucati (nu foarte mici). Se amesteca pesmetul cu condimentele pentru pui si se trece carnea prin pesmet, se scutura si apoi se pune la prajit in uleiul incins.

Cand s-a rumenit carnea (dupa aprox. 3 minute) se adauga in tigaie merele taiate felii si curatate. Dupa ce s-au inmuiat feliile de mar se toarna supa de pui si se innabusa totul 15 minute.

Intre timp se prepara sosul amestecand toate ingredientele intr-un vas.

Se scot din tigaie puiul si merele si se toarna sosul, amestecand pana da in clocot si se ingroasa putin (1-2 minute).

Se aseaza pe farfurii orezul fiert, puiul si merele, se toarna apoi sosul si se presara patrunjel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise