Pui cu miere si portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - un pui
  • - condimente pentru pui
  • - o portocala
  • - miere
  • - morcov, conopida
  • - orez
  • - delicat
  • - margarina
  • - unt
  • - bulion

Mod de preparare

1. Se spala puiul, se curata si se taie in bucati. Se condimenteaza bine, se unge cu miere si se cresteaza in doua parti si se pun feliile de portocale in acele crestaturi.

2.Portocala se curata foarte bine, inclusiv de acea albeata, pentru a nu fi puiul amar.

3.Se pune puiul intr-o tava unsa cu margarina.

4.Se tine la cuptor timp de o ora, o ora si ceva.Dupa o ora scoateti tava si intoarceti puiul si pe cealalta parte.

5.Orezul se fierbe impreuna cu 2 linguri de delicat.

6.Conopida si morcovul tocate marunt,se pun in tigaia in care in prealabil am pus 3-4 cubulete de unt, lasam sa se topeasca untul,punem legumele si le calim impreuna cu o lingurita de bulion si cu delicat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise