Pui cu morcovi gratinati

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g carne de pui (pulpe, ciocanele, piept)
  • 2-3 morcovi mai mari
  • 30 ml ulei
  • 30 g unt
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cub/lingurita concentrat de pui
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper, curry, cimbru

Mod de preparare

Carnea se spala, se taie bucati si se pune intr-o craticioara cu 2 linguri de ulei la foc mic 2-3 minute, se intoarce, apoi se adauga putina sare, piper si se adauga 100 ml apa. Se lasa sa fiarba la foc mic cu capac, completand din cand in cand cu cate putina apa pana se inmoaie carnea, aproximativ 25-30 minute.

Intre timp curatati si taiati morcovii bastonase, puneti-i la prajit in uleiul ramas, adaugati untul, concentratul, zaharul, condimentati cu cimbru, piper si curry, apoi puneti 300 ml apa si lasati sa fiarba la foc mic pana ce zeama scade aproape de tot. (25 minute)

Asezati pe farfurii carne, garnitura de morcovi gratinati, putin sos de la morcovi si de la carne si garnisiti cu patrunjel verde si cimbru.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise