pui cu piper negru.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de aprox 1kg
  • 4 lingurite piper negru
  • 5 lingurite frunze coriandru proaspat tocat (io il cam sar, ca nu am mereu)
  • 1 lingurita Garam Masala (condiment indian - parti egale de scortisoara, chimen si piper, pisate si amestecate)
  • 6 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 4 cepe mijlocii, tocate marunt
  • 4 rosii mari, tocate marunt
  • 120 ml iaurt

Mod de preparare

1. se curata si se taie puiul in 8 bucati. Se bate iaurtul si se amesteca cu piperul, jumatate din usturoi, sucul de lamaie si sare dupa gust. Se amesteca bine si se pune carnea - se lasa la marinat cel putin 30 min.

2. incingeti uleiul intr-o cratita mai mare si caliti ceapa pana se rumeneste usor. Adaugati usturoiul ramas si caliti pana devine ceapa brun aurie. Puneti rosiile si lasati pe foc amestecind mereu, pana se separa grasimea pe marginile cratitei.

3. adaugati bucatile de carne si marinata si lasati sa fiarba 4-5 min, amestecind mereu. Puneti 250 ml apa si lasati sa fiarba pana da in clocot.

Se lasa pe urma la fiert la foc mocnit, amestecind din cand in cand, pana se fragezeste puiul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise