Pui cu piure de vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mai mare,1/2 pahar vin alb,1 ceapa mare,1/2 lamaie,patrunjel,tarhon,hasmatuchi(cate 1/2 lingurita din fiecare),75g unt,sare
  • Piure de vinete:75g unt,4 vinete,1kg cartofi,1 1/2 ceasca de zeama de carne,sare,piper

Mod de preparare

Puiul se taie bucati,se sareaza si se inabusa in 25g unt pana se rumeneste.Se scoate pe o farfurie.Ceapa se adauga in restul de unt si se inabusa pana se inmoaie.Peste ea se adauga vin,verdeturile taiate fin,zeama de lamaie si restul de unt;se da intr-un clocot.Se formeaza un sos ce se pune peste bucatile de pui.Se serveste cu piure de vinete preparat astfel:se inabusa in 1/2 din unt vinetele curatate de coaja si taiate felii,impreuna cu cartofii pregatiti la fel.Se toarna zeama de carne,sare,piper si se fierbe la foc potrivit pana se inmoaie legumele.Amestecul se da prin sita si se pune restul de unt.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise