Pui cu smantana si ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati piept pui, mai maricel (depinde si de cantitatea pe care v-o propuneti)
  • 1/2 kg de ciuperci din conserva
  • 300 g smantana
  • 2 linguri de faina
  • delikat
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de piper negru
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui bucatele mici, care se lasa la \"chibzuit\" intr-un castronas, fiind presarat deasupra cu sare, piperul alb, boabe de piper negru si usturoi;

Dupa ce se lasa cam jumatate de ora, se fierbe putin in apa cu delikat;

Apoi se prajesc bucatile de pui intr-o lingura de unt cat sa se rumeneasca putin;

La puiul prajit se adauga ciupercile taiate, se adauga zeama in care a fiert puiul si cand incep sa fiarba, se toarna smantana amestecata in prealabil cu 2 linguri de faina si se mai dau 2-3 clocote.

# Atentie la fiert, puiul se face foarte repede, bucatelele de pui devin albe cand sunt gata;

Cand serviti puiul, presarati marar verde deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise