Pui cu smochine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 400g.piept de pui sau 4 pulpe de pui fara pielita si dezosate,
  • 1 lingura condimente pentru carne de pui,
  • 12 smochine proaspete sau uscate,
  • 2 mere,
  • 2 cepe,
  • 30g.margarina,
  • 1 lingura zahar praf,
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra,
  • piper,
  • sare;

Mod de preparare

1.Se curata si se toaca ceapa.

2.Se curata merele ,li se scoate casa semintelor si se taie in sferturi.

3.Intr-o tigaie antiadeziva,cu peretii inalti,se pune la topit margarina si se frig bucatile de carne ,condimentate in prealabil cu condimente pentru carne de pui ,pe toate partile.Se pudreaza cu zaharul praf, se adauga ceapa tocata,sare ,daca este nevoie, piper si 1/2 pahar de apa.Se acopera tigaia si se lasa 10 minute, la foc mic.

4.Se spala smochinele si se taie in doua.Se pudreaza smochinele si merele cu scortisoara si se pun in tigaie.Se acopera tigaia si se continua fierberea inca 10 minute, pe foc mic.

5.Preparatul se serveste cu cartofi piure, orez fiert sau taietei lati.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise