Pui cu sos de miere si rodii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4-5 portii
  • -600 gr piept de pui,fara piele;
  • -2 rodii;
  • -60 gr miere;
  • -un pahar de vin cu vin rosu;
  • -o lingurita piper roz;
  • -o lingurita ghimbir;
  • -o ceapa data pe razatoare;
  • -o ceasca de cafea cu ulei de masline;
  • -sare;
  • -piper

Mod de preparare

Taiati pieptul de pui in bucati potrivite. Semintele de la rodii le puneti intr-un bol. Luati un prosp de bucatarie curat si umeziti-l si puneti in el rodiile, strangeti cat de tare puteti prosopul intr-o strecuratoare, care are dedesupt un bol, ca sa iasa sucul de la rodii. Intr-o tigaie mare, puneti uleiul de masline, lasati sa se incinga un pic si puneti ceapa, ghimbirul si piperul roz, amestecati si lasati cca 4-5 minute. Adaugam bucatile de pui si lasati sa se rumeneasca. Cand s-au rumenit, adaugam mierea si imediat stingem cu vinul rosu. Lasati sa se gateasca la foc mediu, pana se evapora vinul.punem sare, piper si spre final sucul de rodii. Lasam pe foc pana sosul incepe sa se lege. Se serveste cu piure de cartofi.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise