Pui cu sos de rosii la cuptor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare de circa 2 kg
  • 2 cutii de rosii, una cubulete si una intregi
  • o lingurita de sare,
  • 1 lingurita de oregano,
  • 2 cepe,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 3-4 linguri de ulei,
  • 3 foi de dafin,
  • malai pentru mamaliguta

Mod de preparare

Se portioneaza puiul,se spala si se lasa cateva minute la scurs.

Se curata ceapa, se taie fideluta si se presoara o ceapa in tava in care vom pregati puiul.

Presaram si cateva felii fine de usturoi, apoi asezam bucatile de pui in tava.Adaugam restul de ceapa peste pui,mai adaugam usturoi tait in felii fine, presaram sare, oregano si turnam sosul de rosii obtinut prin mixare. Adaugam foi de dafin pentru aroma, un pic de ulei, asezam o folie peste tava si dam tava la cuptor la foc potrivit. Cand este aproape gata luam folia de aluminiu si lasam sa se rumeneasca putin.Se serveste cu mamaliguta calda, insa merge foarte bine si ca mancare rece. Sa aveti pofta dragilor!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise