Pui cu sos de rosii la cuptor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare de circa 2 kg
  • 2 cutii de rosii, una cubulete si una intregi
  • o lingurita de sare,
  • 1 lingurita de oregano,
  • 2 cepe,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 3-4 linguri de ulei,
  • 3 foi de dafin,
  • malai pentru mamaliguta

Mod de preparare

Se portioneaza puiul,se spala si se lasa cateva minute la scurs.

Se curata ceapa, se taie fideluta si se presoara o ceapa in tava in care vom pregati puiul.

Presaram si cateva felii fine de usturoi, apoi asezam bucatile de pui in tava.Adaugam restul de ceapa peste pui,mai adaugam usturoi tait in felii fine, presaram sare, oregano si turnam sosul de rosii obtinut prin mixare. Adaugam foi de dafin pentru aroma, un pic de ulei, asezam o folie peste tava si dam tava la cuptor la foc potrivit. Cand este aproape gata luam folia de aluminiu si lasam sa se rumeneasca putin.Se serveste cu mamaliguta calda, insa merge foarte bine si ca mancare rece. Sa aveti pofta dragilor!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise