Pui cu sparanghel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 800 gr. piept sau pulpe dezosate de pui
  • 500 gr. sparanghel proaspat (o legatura)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura frunze de salvie
  • 1 lingurita curry
  • 1/2 lingurita chilli
  • sare grunjoasa de mare (de preferat)
  • cateva frunze de patrunjel si cimbru pentru ornat

Mod de preparare

Se inlatura partea lemnoasa a sparanghelului (se rupe prin indoirea capetelor inferioare) sau se taie, se spala si se pun in putina apa clocotita cu sare cat le acopere si se fierb cca. 15 min. Fileurile de pui se pudreaza cu curry si chili, sare si se ung cu ulei, se adauga frunzele de salvie (daca o faceti cu o ora inainte sau mai mult si le puneti la frigider e si mai bine!) si se pun la fript intr-o tigaie teflonata cu grill (sau fara daca nu aveti). Le puneti in farfurii dupa ce s-au fript (prajit) dupa care puneti in tigaie sparanghelul scurs de apa si il rumeniti putin (nu e obligatoriu, se poate folosi ca garnitura doar fiert cca. 20 min). Puneti sparanghelul in farfurii alaturi de fileurile de pui si ornati cu frunze de patrunjel si cimbru.

Vinul pe care il recomand: Merlot rose bine racit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise