Pui cu tarhon

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui taiat in opt bucati,
  • 200 g orez,
  • 2 linguri ulei,
  • 50 g unt,
  • 2 cepe mici,
  • 1 tulpina de telina,
  • 1 cub de supa concentrata de pasare (Knorr),
  • 200 ml smantana groasa,
  • 1 legatura tarhon,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa si telina, si se dizolva cubul Knorr in 150 ml apa fierbinte. Se pune uleiul sa se-ncinga si se prajesc bucatile de pui pe toate partile, la foc iute. Apoi se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se clateste cratita, se pune untul si cand s-a incins se calesc ceapa si telina. Se adauga bucatile de pui, apa cu Knorr, sare si piper, se pune un capac si se lasa sa fiarba 45 de minute, amestecand din cand in cand. Intre timp, se fierbe si orezul. Cand puiul este gata, se scot bucatile din cratita, se toarna smantana, se lasa sa dea cateva clocote la foc iute, apoi se reintroduc bucatile de pui, se face focul mai mic, se mai lasa cateva secunde si se presara cu tarhonul taiat marunt. Se aseaza puiul pe un platou, se toarna deasupra sosul si se serveste cu orezul fiert (reincalzit pe baie de aburi).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise