Pui cu telina

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): un pui mare de 1,5 kg,
  • sare,
  • piper,
  • 2 cepe,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 radacina de telina cu tulpini si frunze (cca 500 g),
  • 4 linguri de untdelemn,
  • 2 linguri de faina,
  • 125 ml vin alb sec,
  • 3 linguri de patrunjel tocat,
  • 2 oua,
  • 4-6 linguri de suc de lamaie.

Mod de preparare

Se taie puiul in bucati potrivite, se spala bine sub jet de apa, apoi se usuca bine intr-un servet. Se freaca peste tot cu sare si cu piper. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se spala radacina de telina, se curata de coaja, se taie in cubulete. Jumatate din tulpinile de telina se spala si se taie bucati, iar frunzele de telina se toaca marunt.

Se pune pe foc o cratita mare cu ulei ca sa se incinga, se adauga bucatile de pui si se lasa 10 minute sa se prajeasca pe flacara mijlocie. Se adauga ceapa si usturoiul, se lasa sa se inmoaie putin, apoi se adauga cuburile de telina, tulpina si frunzele tocate. Se presara deasupra faina, se amesteca si se lasa sa dea totul cateva clocote. Se adauga vinul, 250 ml de apa si patrunjelul tocat. Se sareaza, se pipereaza, se lasa sa fiarba cu capac, o ora, la foc mic.

Pentru sos, se amesteca ouale cu sucul de lamaie, se toarna din cand in cand cate o lingura din zeama fierbinte, apoi amestecul se varsa in cratita, peste pui. Se amesteca cu celelalte ingrediente din oala, pana ce sosul incepe sa se ingroase. El n-are voie sa fiarba, fiindca ouale se incheaga. Puiul se serveste cat mai fierbinte, cu garnitura de orez.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise