Pui cu telina

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g carne de pui
  • 1 albus mic
  • 2 linguri de amidon
  • 1 telina (250g)
  • 1 ardei iute
  • 1/2 ceapa mica sau un fir de ceapa verde
  • 1 lingurita de ghimbir tocat
  • 1 lingurita rasa de zahar maro (light brown sugar)
  • 1 lingura de vin de orez chinezesc
  • sare

Mod de preparare

Se taie telina in 8 apoi in felii subtiri (1-2 mm). Ceapa se taie cubulete mici, iar ardeiul in felii subtiri.

Se taie puiul fasii de latime 0,5 cm. Se amesteca intr-un vas cu amidonul, sarea si albusul batut usor.

Se incalzesc 2-3 linguri de ulei si se prajeste puiul avandu-se grija sa nu se lipeasca bucatile intre ele. Cand s-a prajit se scoate si se tine la cald. Se poate pune pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei.

Se incing 2 linguri de ulei in acelasi vas si se pune telina, ardeiul iute, ghimbirul, ceapa. Se amesteca 3 minute. Se adauga puiul, sarea, zaharul, vinul. Se pot adauga la sfarsit si cateva picaturi de ulei de susan. Se serveste cald cu orez

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise