Pui cu vin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un piept de pui dezosat si spalat
  • o ceapa curatata si spalata
  • 7 catei mici de usturoi curatati si spalati
  • 4 linguri de suc de rosii concentrat (bulion)
  • 2 linguri de ulei
  • un pahar de vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • o lingurita de zahar

Mod de preparare

Pasul 1:

Taiem pieptul de pui in bucatele sau in fasii

Tocam cepa solzisori. Taiem fin usturoiul.

Pasul 2:

Pregatim aragazul si o tigaie inalta in care punem uleiul.

Adaugam pieptul de pui taiat. Amestecam si lasam la prajit timp de 4-5 minute, pana cand carnea devine aurie.

Pasul 3:

Punem ceapa.

Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si lasam la calit timp de 2 minute.

Pasul 4:

Punem vinul, iar daca bucatile de piept de pui nu sunt pe jumatate in lichid, mai adaugam apa.

Dam focul tare pentru 30 de secunde, pentru a se elimina alcoolul din vin.

Pasul 5:

Dam focul incet, adaugam bulionul, usturoiul, foile de dafin si o jumatate de lingurita de zahar.

Amestecam, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.

Pasul 6:

Luam capacul, gustam de sare, piper si zahar si lasam preparatul sa fiarba descoperit inca 5 minute.

Inchidem aragazul.

Pasul 7:

Servim alaturi de cartofi natur sau piure de cartofi si paine de casa crocanta.

Reteta video completa o gasiti la:

http://www.youtube.com/watch?v=rA6Co_1MYFg

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise