Pui de Voinesti

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1kg cartofi
  • - 400 g mazare
  • - 50 g unt
  • - 1 pui de cca 1 kg
  • - 1 ceasca de vin alb sec
  • - 1 ceasca supa de carne
  • - 4 rosii
  • - 1 capatana usturoi
  • - cimbru
  • - sare,piper, dupa pofta

Mod de preparare

"Se ofera, pe un platou pe masura, carnea rumena si pictata cu rosii in mijloc, mazarea verde si cartofii in jur, implorand un vin sec de Costesti, un Riesling barbatesc, argesan si retinut, care nu se lauda, desi are cu ce."

Regretatul maestru Radu Anton Roman

Reteta este din cartea Bucatele Romanilor Vol II Muntenia,Oltenia si Banatul.

1. Se taie puiul in doua pe lung, se sareaza-pipereaza si se pune in ulei sau unt la prajit. Se toaca marunt usturoiul.

2. Cand carnea s-a rumenit, se stinge cu supa si vin alb, se adauga usturoiul si cimbrul si se da la foc potrivit sa scada. Rosiile se curata si se taie felii rotunde.

3. Cand zeama a scazut de se vede carnea,se capaceste puiul cu rosii si se pune la cuptor la foc mic pentru 15 minute.

4. Mazarea se-nabuse in unt cu apa si putina sare, pana se inmoaie. Cartofii se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise