Pui dulce

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 tavita pulpe pui inferioare cca.8 pulpe
  • -1 plic condimente pui picant (daca nu condiment pui + boia iute)
  • -1 cub concentrat supa de pui
  • -50g unt
  • -1 ardei iute (proaspat sau uscat)
  • -2 linguri miere de albine
  • -3 linguri otet balsamic sau (2 otet normal)
  • -2 linguri sos de soia
  • -Stafide 50g (o mana buna)
  • -50 ml coniac.

Mod de preparare

Se pun stafidele in coniac. Se spala pulpele se cresteaza din loc in loc pana la os.

Se condimenteaza dupa specificatiile de pe condiment ( in functie de cantitate). Daca nu sunt la 8 pulpe se folofseste ½ din pachet si se lasa 15 min la rece.

Intr-o tigaie lata se topeste untul si se prajesc pulpele la foc iute pe toate partile. Daca nu au loc toate se prajesc pe rand. Se dizolva cubul de supa in 250 ml apa calduta.

Cand sunt toate prajite se pun in aceeasi tigaie se incing si se toarna peste ele supa se fierb acoperite cu un capac pana este patrunsa carnea cca. 10min.

Separat intr-un bol se pune mierea otetul sosul de soia ( sarea) si se amesteca pana se omogenizeaza. Se ridica capacul si se fierbe pana scade lichidul la ½, se adauga stafidele cu tot cu coniac ( se misca tigaia pentru a se flamba).

Se toarna amestecul de miere si ardeiul iute dupa gust, se mai fierbe 2 min tot fara fara capac.

Se potriveste de sare si eventual iute.

Se serveste cu orez fiert simplu cu apa si sare sau cartofi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise