Pui fript cu sos de stridii

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300 g carne de pui sau carne de vita
  • 2 linguri rase de amidon
  • 2 linguri sos de soia
  • 45 ml ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir tocat
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 1/2 ceapa mica sau 2 fire de ceapa verde
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1 lingura de sos de stridii
  • garnitura de orez simplu

Mod de preparare

Se taie puiul in fasii subtiri. Se amesteca cu amidonul si sosul de soia. Se lasa la marinat minim 30 de minute, maxim 2 ore.Se curata ghimbirul si usturoiul; se toaca marunt cu cutitul. Ciupercile curatate se taie lamele. Se incinge o lingura de ulei, se adauga ghimbirul si usturoiul si se prajesc pana incep sa capete o culoare aurie.Se adauga puiul si se prajeste pana se rumeneste usor. Cand este gata se pune intr-un castron si se acopera. Se incinge si restul de ulei si se adauga ciupercile. Se lasa sa scada. Intre timp se taie ceapa in bucatele de 1-2 cm. Cand ciupercile sunt aproape gata se pune ceapa. Se mai prajesc 2 minute. Se adauga puiul, zaharul, oyster sosul si eventual putin piper sau fasii de ardei iute.Se serveste cald pe un pat de orez simplu sau cu ou. Pentru aspect se poate decora cu fasii de ardei iute rosu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise