Pui Gong Bao (pui cu nuci de caju)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Vreo 400 g de piept de pui dezosat
  • Doi morcovi
  • O jumătate de castravete lung sau doi mici
  • O ceapă mare sau două mici
  • Patru sau cinci căței de usturoi
  • 100 g de nuci de caju
  • Un ou
  • Pastă de ardei iute
  • Sos chilli
  • Supă de pui preparată în prealabil (poate fi un cub de supă fiert în apă)
  • Amidon de porumb
  • Ghimbir
  • Sare
  • Sos de soia
  • Ulei de susan
  • Ulei de măsline
  • Oțet de orez

Mod de preparare

Faza 1 constă în ciopîrțirea ingredientelor. Un principiu la bucătăria chinezească este să le tai în același stil: lungi sau cuburi. Mie-mi place mai mult pe lung. Puiul trebuie tăiat tot în lung, bucăți mici (cît să fie prinse de bețigașe). Se bate oul ca la omletă și se amestecă puiul în el. Se lasă la macerat vreo 15-30 de minute. Din ghimbirul mare taie o bucată mică, curăț-o de coajă și toacă-l foarte mărunt.

Faza 2 este pregătirea wok-ului și destuparea sticlelor cu ingrediente. E bine să le ai pregătite pe toate în jurul tău. Aprinde aragazul, pune wok-ul pe flacăra mare. Toarnă puțin ulei de susan și învîrte wok-ul ca să acoperi cît mai mult pe margini. Asta e o chestie inteligentă pentru situația în care vei strecura legumele în wok făcîndu-le să alunece pe margine. Apoi toarnă ulei de măsline, dar numai cît să acopere fundul wok-ului.

Faza 3 este prăjirea. Cînd s-a încins uleiul, dă focul mai încet și pune încet puiul. Amestecă continuu cu o spatulă de lemn sau de silicon, pînă se albește carnea (nu o lăsa să se rumenească!). Se îndepărtează puiul strecurîndu-l prin sită, în așa fel încît uleiul să se scurgă într-o cratiță.

Se pune iar ulei de măsline și se încinge. A venit rîndul pastei de ardei iute. Imediat după, se pune ceapa, apoi usturoiul. Se amestecă în tot acest timp.

Faza 4 este combinarea ingredientelor și un continuu stir frying. Peste cele de mai jos, se pune din nou carnea de pui. Se adaugă acum morcovul tăiat, apoi castravetele. Se toarnă puțin sos de soia și supa de pui. Se drege sosul cu amidon (să nu iasă însă prea gros!). Se mai adaugă supă, dacă e cazul. În ultimă instanță, se aruncă în wok nucile de caju. Se pune sare după gust. Stinge focul și adaugă oțet și sos chilli.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise