Pui haiducesc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 3 kg. cartofi
  • sare
  • piper
  • 5 catei usturoi
  • lut(mal) apr. 3 dm. cubi
  • cetina de brad si foc de tabara.

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in cuburi de apr. 1 c.c, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper macinat, 5 catei de usturoi presat. Cu amestecul obtinut se umple interiorul puiului, se coase cu ata in 4 puncte sub forma de cruce pentru ca amestecul condimentat sa ramana in interiorul puiului.

Separat se inmoaie malul cu apa, putin mai tare decat cel folosit ca mortar, in care se introduce varfuri, muguri din cetina de brad. In acest mal se inveleste puiul pregatit anterior.

Se face focul si pe jarul abundent se aseaza puiul inveluit in mal, se acopera cu cetina de brad cam 3-5 crengi peste care se mai face focul cu lemne uscate apr. 1 ora cu intensitate medie, se mai lasa 30 minute dupa care se scoate se sparge malul ars iar din interior se va scoate puiul inabusit.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise