Pui invelit in foietaj cu sos de mustar

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 piepti pui
  • un pachet foietaj pentru placinta din comert
  • un borcan ciuperci
  • ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • un ou
  • 200 gr smantana
  • 3 linguri mustar cu boabe
  • o legatura patrunjel
  • 1 pahar vin alb

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui,se taie pe jumate si se pune la uscat pe un servet.

Usturoiul, patrunjelul si ciupercile se toaca marunt

Fiecarei bucati de piept ii decupam un buzunar, adica il crestam la jumate. In "buzunarul" respectiv punem: ciupercile,usturoiul si patrunjelul condimentate cu sare piper si amestecate cu ulei de masline.

Foietajul il taiem fasii inguste si lungi.Fiecare jumatate de piept de pui umplut il infasuram in foietaj. Odata operatiunea terminata asezam puiul in tava de la aragaz unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pe o foaie de copt.Ungem puiul cu oul batut bine si dam la cuptor la foc mediu pentru 35 de minute( aici depinde de cuptorul fiecaruia).

Intre timp intr-o oala cu fundul gros/de sosuri punem pe foc cele 3 linguri de mustar impreuna cu smantana si paharul de vin alb.lasam pe foc pana se evapora tot alcoolul si sosul devine gros

Se serveste puiul taiat jumate sau in trei peste care punem sosul de mustar si smantana

Pofta Mare!

Reteta e inspirata din cartile lui Jamie Oliver,d ovada ca 90 % din retele prezentate de el se pot face si la noi fara prea multa bataie de cap.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise