Pui la ceaun

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un sfert de pui/doua pulpe
  • 4,5 catei usturoi verde
  • ciuperci proaspete (se poate si fara)
  • sare
  • piper negru
  • boia
  • 5,6 linguri de ulei de masline
  • jumatate sticla de bere
  • un pahar vin spumos (sau vin alb)
  • apa
  • o legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Se parleste carnea de pui, se spala, se da cu sare, piper si boia dupa gust, apoi se unge cu uleiul de masline si se lasa o ora sa-si ia gust. Dupa o ora se pune in ceaun (tuci cu fundul rotund) cu usturoiul tocat marunt, cu berea si apa (totul nu ar trebui sa acopere carnea) si se pune pe foc. Cand carnea e facuta si sosul a scazut, se adauga ciupercile taiate in jumatati sau in patru, vinul spumos. La final, dupa ce ati luat de pe foc se adauga patrunjelul tocat.

Recomandari:

- nu amestecati prea des

- de preferat sa se faca la foc de lemne pentru ca are un gust divers

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise