PUI LA CUPTOR

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -un pui
  • -unt
  • -7 cartofi mari
  • -1/2 kg ciuperci
  • -2 cepe
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Se spala puiul se condimenteaza si se impacheteaza in folie de aluminiu unsa in prealabil cu unt. Cartofii curatati se taie in bucati mari si se aseaza intr-o tava in jurul puiului, impreuna cu ceapa taiata si cu ciupercile.

Se adauga o cana de apa, putin ulei si sare si se da la cuptor. Se lasa aproximativ 45 min. la foc mediu, dupa care se verifica puiul intepandu-l cu o scobitoare.

Daca scobitoarea intra usor se desface aluminiul deasupra si se inteapa aluminiul in partea de jos ca sa curga untul, si se da din nou la cuptor la foc iute pana se rumeneste putin.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise