Pui la cuptor

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie deci de un pui intreg
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa
  • o lingurita boia
  • sare
  • piper
  • o lingurita delikat
  • 2-3 linguri de radacinoase in amestec ( eu am pus din cele de la borcan
  • puse de mine
  • care contineau morcov
  • patrunjel si pastranac radacina
  • telina frunze ) cateva frunze de salvie .

Mod de preparare

Facem un amestec de toate cele mentionate mai sus ,apa, ulei, condimente, amestecul de legume intr-un bol.

Asezam puiul spalat si sters apoi bine intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman si de data asta si turnam amestecul peste pui.

Se pune la cuptor pe temperatura maxima, cu vasul acoperit pentru primele 45 de minute. Dupa 45 de minute am luat jos capacul si am mai lasat 30 de minute la 210 grade, stropind puiul din cand in cand cu ulei din tava. Am crestat pieptul cu incizii mici pe ambele parti sa se patrunda mai bine si ii da si un aspect mai frumos. Cu 5 minute inainte de a- l scoate am pus peste el frunze de salvie maruntite, sa ii ramana aroma de salvie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise