Pui la cuptor cu 20 de catei de usturoi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • Ingrediente
  • • 3 linguri ulei de masline
  • • 1 pui (de 1,5 kg), fara piele, taiat in 4 portii
  • • faina
  • • 20 de catei de usturoi, curatati
  • • 1 ½ tija de telina
  • • 2 crengute de rozmarin proaspat sau ½ lingurita rozmarin uscat
  • • 1 ½ crengute cimbru proaspat sau ¼ lingurita cimbru uscat
  • • ½ cana vermut sec sau vin alb
  • • ½ cana supa de pasare
  • • ¾ lingurita sare
  • • ½ lingurita piper

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180°C.Intr-o tigaie mare, se incinge ulei de masline, la foc potrivit.Se da carnea prin faina, scuturand-o de faina in exces.Se pune o parte din carne in tigaie si se caleste cate 4 minute pe fiecare parte.Se pune intr-o tava de cuptor.Se caleste la fel si carnea ramasa, punand-o pe urma in tava.

2. Se adauga, in tigaie, usturoiul, telina, rozmarinul si cimbrul si se calesc 1 minut.Se adauga vermutul/vinul alb.Se mareste focul, se dau in clocot si se fierb timp de 2 minute, pana se evapora alcoolul.Se adauga supa de pasare, sarea si piperul in tigaie si se dau din nou in clocot.Se ia tigaia de pe foc.Se pun legumele si sosul lor in tava cu carne.Tava se acopera cu folie si se lasa la cuptor timp de 45 minute, pana cand carnea de pui este gata, iar usturoiul a inceput sa se inmoaie.

3. Se pun puiul si usturoiul pe farfurii.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise