Pui la cuptor cu carnati si rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de 1,2-1,5 kg
  • 600-700 g carnati proaspeti subtiri
  • 7-8 rosii mai micute
  • 50 g telina
  • 50 g pastarnac
  • 3-4 fire ceapa verde
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 2-3 linguri ketchup
  • 20 ml ulei
  • cativa catei de usturoi
  • 1 lingurita condimente pentru friptura
  • 50 ml vin
  • sare, piper, paprika

Mod de preparare

Spalati puiul, zvantati-l cu hartie absorbanta, apoi taiati-l pe mijlocul spatelui si desfaceti-l in asa fel incat sa ramana intreg, pieptul fiind in mijloc. Intoarceti varfurile aripilor in spate si taiati grasimea de la tartita. Condimentati puiul pe ambele parti, apoi asezati-l intr-o tava mai inaltuta, cu partea interioara in sus.

Asezati carnatii facuti spirale deasupra puiului, ceapa verde, telina si pastarnacul taiate bucati pe langa carne, rosiile lasate intregi, 2-3 rosii taiate felii si cateii de usturoi intregi. Turnati in tava uleiul, 700 ml apa si ketchup.

Dati tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 25-30 minute. Scoateti tava din cuptor, puneti carnatii langa pui si intoarceti-l. Asezati deasupra rosiile intregi si cateva felii, turnati vinul, adaugati frunzele de patrunjel, acoperiti doar puiul cu o bucata de folie de aluminiu si mai dati tava la cuptor pentru inca 15 minute.

Indepartati folia si lasati tava in cuptor inca 5-10 minute, stropind din cand in cand friptura cu sos din tava. Asezati puiul, carnatii, legumele si rosiile intregi pe un platou, infasurati capetele pulpelor cu staniol, decorati cu salata verde, ridichi, verdeata, etc.

Se serveste ca atare, cu diferite garnituri, sosuri, salate. muraturi, etc. Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise