Pui la cuptor cu gutui

Carnea o spalam bine.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 5 pulpe superioare (sau orice alt fel de carne de pui)
  • - 2 gutui maricele
  • - cartofi (3 cartofi de marime mijlocie pe persoana)
  • - 1 lingura sos soia
  • - 1 lingurita pudra de ghimbir
  • - 1 lingura miere
  • - 2 lingura ulei

Mod de preparare

Carnea o spalam bine (eu spal carnea in apa multa rece si pe cea cumparata chiar o tin putin in apa rece cu bicarbonat de sodiu).

Intr-un castron, amestecam sosul de soia, mierea, ghimbirul si o lingura de ulei. Cu acest amestec, ungem carnea pe toate partile si lasam deoparte, o lasam sa se odihneasca.

Cartofii ii curatam, eu i-am lasat intregi pentru ca au fost cartofi de marime medie, cam cat un ou de curca.

Gutuile le-am spalat si le-am taiat in felii cam de 2 cm grosime, am scos semintele si partea tare de la cotor.

Intr-o tigaie incinsa, punem 1 lingura de ulei si calim putin carnea pe toate partile ca sa prinda o culoare frumoasa. Atentie sa nu se arda.

Intr-o tava antiaderenta, asezam pe margine cartofii si gutuile, iar in mijloc carnea. Peste toate, turnam uleiul din tava in care au ramas toate sucurile.

Dam la cuptorul incins la 180 grade C, pana cand este patrunsa carnea si cartofii (aproximativ 30 minute).

Daca aveti cartofi mari, cumparati din piata, ar fi bine sa ii taiati astfel incat sa se poata coace in acelasi timp cu carnea.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise