Pui la cuptor cu lamaie si bulgur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -pulpe de pui (4-5 bucati)
  • -o lamaie
  • -1 ceasca bulgur
  • -ulei de masline
  • -sare, piper
  • -menta
  • -150 ml vin alb sec
  • -5-6 catei de usturoi
  • -1 legatura mare de patrunjel
  • -1 lingurita boia picanta

Mod de preparare

Am scos pielea de pe pulpe si le-am taiat pe jumatate. Le-am spalat bine. Le-am pus intr-o tava impreuna cu lamaia taiata cubulete, sare, piper, usturoiul taiat in doua, menta (care poate fi si proaspata si uscata), uleiul de masline si vinul alb. Le-am introdus la cuptor pana ce s-a rumenit carnea. Atentie mare la lamai- fie folositi ecologice, fie le spalati foarte bine pana se curata ceara de pe coaja! Intre timp, punem la inmuiat bulgurul. Il lasam acoperit cu apa fierbinte timp de o jumatate de ora. Daca intre timp absoarbe toata apa, completam tot cu apa fierbinte. Cand puiul este rumenit si bulgurul inmuiat, il adaugam pe cel din urma in tava de la cuptor, oprim cuptorul si il mai lasam 15-20 minute inainte de a servi. Garnisim cu muuuuult patrunjel si devoram.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise