Pui la gratar cu sos balsamic

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 piepti de pui, dezosati si curatati de piele
  • 1 lingura de unt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • sare si piper negru
  • 2 linguri de miere limpede
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingura otet balsamic
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Se incalzeste gratarul la mediu. Se pun pieptii intre doua folii si se bat pentru a-i subtia. Se ung cu unt si se pun intr-o tigaie intinsa sau o cratita mare.

Se presara puiul cu usturoi, se sareaza si se pipereaza usor, apoi se stropeste cu miere si lamaie.

Se pun puii sub gratar si se lasa sa se friga timp de 5-6 minute pana cand capata o culoare aurie. Se stropesc cu otet balsamic. Se stropesc pe cealalta parte si se stropesc cu lichidul din tigaie. Se servesc pieptii de pui stropiti cu lichidul din tigaie si ornati cu patrunjel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise