Pui marocan inabusit

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cana caise uscate
  • 1 cana apa fiarta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 jumatati de piept de pui, fara piele, fara oase (circa 170 g fiecare)
  • 1 ceapa mare, taiata marunt
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • 2 cozi de telina, taiate felii subtiri
  • 1 cana naut din conserva, scurs si clatit
  • 1 conserva (400 g) de sos de rosii (rosii, ceapa, telina, ardei gras, zahar)
  • 2 lingurite coaja rasa de lamâie
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 cana frunze de coriandru tocate

Mod de preparare

1. Într-un castronel, se pun caisele În apa fiarta si se lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei. Se strecoara caisele, punând deoparte lichidul, apoi se taie caisele cubulete.

2. Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste uleiul la foc potrivit. Se pune puiul si se prajeste 3 minute pe fiecare parte sau pâna se rumeneste. Se scoate puiul pe o farfurie.

3. În tigaie se pun ceapa si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când ceapa este frageda. Se adauga telina si se prajesc 3 minute.

4. Se adauga caisele, lichidul pus deoparte, lintea, rosiile, coaja de lamâie, sucul de lamâie, coriandrul si piperul.

5. Se pun la fiert. Când fierb se face focul mic; se acopera si se fierb 15 minute sau pâna când puiul este facut. Se adauga frunzele de coriandru si se servesc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise