Pui pakora

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g piept de pui taiat bucatele mai groase
  • 1 lingura suc de lamaie
  • i lingurita de pasta de ghimbir si usturoi
  • sare
  • 1/2 lingurita boia iute de ardei
  • pentru aluat:
  • 1 ou
  • 5 linguri faina de naut(se gaseste la magazinele naturiste)
  • 1 lingura faina alba
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Bucatile de pui se inteapa cu o furculita si se marineaza cu sucul de lamaie,pasta de ghimbir si usturoi,sare,boia de ardei pentru 30 de minute.

Se bate oul cu furculita ca pentru omleta si se adauga faina de naut,faina alba,sarea si piperul si se amesteca bine.Se mai pot amesteca si in blender.Nu se adauga apa.

Se pune uleiul la incalzit(trebuie sa fie mai mult)

Bucatile de pui se dau prin aluatul respectiv apoi se pun in uleiul bine incins.Se prajesc pe foc moderat pana sunt usor rumenite.Se scot cu spumiera pe o farfurie si se mai inteapa cu furculita o data apoi se lasa 10 minute.

Se prajesc din nou pana ce sunt aurii.

Se scot si se aseaza pe o farfurie pe care am pus un servetel de bucatarie pentru a absorbi uleiul in exces.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise