Pui pe sticla

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • busuioc uscat
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 rosie decojita
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 canita mica de vin
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el.

Curatam usturoiul si il pisam.

Ceapa verde o taiem bucatele .

Intr-un bol amestecam: uleiul, sare, piper, boia de ardei, busuioc, patrunjel, usturoiul pisat, zeama de lamaie , frunzele de ceapa verde taiate si vinul.

Le amestecam bine de tot , apoi punem puiul si il tavalim pe toate partile prin acest bait.

Il lasam acolo 1-2 ore, timp im care il mai intoarcem.

Luam o sticla , din sticla si o umplem pe 3 sferturi cu apa.

Infingem puiul in sticla.

Asezam sticla intr-o tava, iar in tava punem putina apa.

Pe pui mai taiem si cateva bucatele de unt si feliute de rosie deasupra .

Dam puiul in coptorul incins.

Mai deschidem din cand in cand cuptorul si mai stropim puiul cu bait ce ramane in bol.

Intr-o ora si jumatate , maxim 2 ore puiul este gata, depinde cat de mare este.

Cand este gata il scoatem si servim alaturi de o muratura, o salata sau orice alta garnitura.

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise