Pui prajit cu orez

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 2 piepti de pui a 150-180 g,
  • 140 g orez cu bobul lung,
  • 2 rosii,
  • 10 felii de dovlecel,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe verzi (doar partea alba),
  • 2 linguri unt,
  • sare,
  • piper macinat,
  • ulei pentru prajit,
  • praf de curry.

Mod de preparare

Se fierbe orezul si se taie fasii carnea de pui. Se curata morcovii si rosiile de coaja si se taie cubulete. Feliile de dovlecel se taie bucatele, iar ceapa verde - curatata - rondele subtiri.

Se-ncinge cuptorul la 160gr..

Se-ncinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc putin fasiile de piept de pui, dupa care se dau la cuptorul incins si se lasa sa se patrunda 7-8 minute.

Se rumenesc legumele in untul incins, se adauga orezul fiert si se lasa sa se caleasca incet - cu capac - cateva minute. Se gusta orezul de sare si piper si se pune in forma de stea pe farfuriile incinse. Peste el, la mijloc, se aseaza fasiile de carne, una langa alta, si se presara un praf de curry.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise