Pui prajit cu orez

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 2 piepti de pui a 150-180 g,
  • 140 g orez cu bobul lung,
  • 2 rosii,
  • 10 felii de dovlecel,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe verzi (doar partea alba),
  • 2 linguri unt,
  • sare,
  • piper macinat,
  • ulei pentru prajit,
  • praf de curry.

Mod de preparare

Se fierbe orezul si se taie fasii carnea de pui. Se curata morcovii si rosiile de coaja si se taie cubulete. Feliile de dovlecel se taie bucatele, iar ceapa verde - curatata - rondele subtiri.

Se-ncinge cuptorul la 160gr..

Se-ncinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc putin fasiile de piept de pui, dupa care se dau la cuptorul incins si se lasa sa se patrunda 7-8 minute.

Se rumenesc legumele in untul incins, se adauga orezul fiert si se lasa sa se caleasca incet - cu capac - cateva minute. Se gusta orezul de sare si piper si se pune in forma de stea pe farfuriile incinse. Peste el, la mijloc, se aseaza fasiile de carne, una langa alta, si se presara un praf de curry.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise