Pui provensal

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 pui mai maricel (circa 1,8 kg),
  • sare,
  • piper,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1/2 lingurita cimbru uscat,
  • 2 ardei grasi - eventual rosii (300 g),
  • 2 dovlecei (300 g),
  • 200 g rosii mici.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200°C. Se spala puiul, se zvanta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de la aragaz. Se amesteca uleiul cu usturoiul presat si cu cimbrul uscat, se unge puiul, se baga la cuptor si se prajeste circa 30 de minute la 200°C. Ardeii si dovleceii, curatati si spalati, se taie fasii, respectiv rondele, si se pun in tava printre bucatile de pui. Se adauga sare si piper, se baga din nou la cuptor si se mai lasa aproximativ 30 de minute. Cam cu 10 minute inainte de a le scoate din cuptor se adauga si rosiile (intregi sau taiate in doua). Puiul astfel preparat se serveste cu paine alba.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise