Pui „provenzale”

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 copane de pui,
  • 1-2 linguri ulei de masline,
  • 1 ceapa potrivita taiata marunt,
  • 2 catei de usturoi presati sau zdrobiti,
  • 2 ardei grasi rosii (mari) taiati fasii,
  • 400 g rosii decojite (din conserva), cu zeama cu tot,
  • 1 lingura bulion,
  • 1/4 ceasca vin dulce,
  • 1/2 lingurita zahar,
  • 1/3 ceasca busuioc tocat marunt,
  • 1/2 ceasca masline negre fara samburi, taiate in doua,
  • sare,
  • piper negru macinat.

Mod de preparare

Se prajesc copanele la cuptor sau pe gratar.

Se incinge uleiul intr-o tigaie grea de fonta si se calesc - la foc potrivit - ceapa, usturoiul si ardeii. Se adauga rosiile decojite cu zeama cu tot, bulionul, vinul si zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se face focul mai mic si se fierb aproximativ 10 minute, pana ce se ingroasa sosul.

Se incorporeaza bucatile de pui, busuiocul si maslinele si se lasa pe foc pana ce se incing - amestecand intruna. Puiul astfel preparat se serveste fierbinte, cu salata verde si chifle proaspete, crocante.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise